De absolute zekerheid voor uw mazouttank
Het probleem

De mazoutlekken bedreigen het grondwater.

De ervaring leert ons dat ingegraven mazouttanks door roest en oxidatie aangetast worden aan de binnenzijde. De bijtende stoffen die in de mazout aanwezig zijn bezinken samen met het condenswater naar de bodem van de tank. Deze wordt aangetast en kan doorsijpelen veroorzaken.

 

De voordelen

De absolute garantie voor uw mazouttank.

Door de inbreng van de kunststofvoering wordt Uw enkelwandige tank omgebouwd tot een dubbelwandige tank. De tegen ontbinding bestaande voering is, door zijn vacuüm-dichte plaatsing, van de buitenwand gescheiden door een luchtledige ruimte. Deze techniek voorkomt de corrosie van binnenuit en garandeert aan de eigenaar van de tank een duurzame instandhouding.

Werking van het veiligheidssyteem

 

Toepassingsgebied

Een lekkage-detector-kast verzekert de luchtledigheid tussen de buitenwand en de kunststofvoering door een permanente controle. Mocht er evenwel toch een lek ontstaan waardoor de luchtledigheid instort, dan treedt het alarm, zowel optisch als akoestisch, in werking. Zelfs in geval van alarm is het onmogelijk dat er mazout wegvloeit omdat tenminste één van beide wanden onbeschadigd is.

 

 

Renovatie van de bestaande oude stalen mazouttanks. Door bekleding met de W+H kunststofvoering wordt de enkelwandige tank omgebouwd tot een dubbelwandige tank.
Bekleding van nieuwe enkelwandige mazouttanks waardoor zij meteen als nieuwe dubbelwandige tanks operationeel worden.
Bekleding van betonciternes.
Bekleding van rechthoekige mazouttanks die voordien in de kelderruimten aangelast werden.
Bekleding van cilindrische of ronde polyestertanks.